Kuřecí nudličky s celerem
Suroviny
- 280 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 ks Olej rostlinný
- 1 ks Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5640 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 627 g
- Sodík 97067 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 594 mg
- Vláknina 3734 mg
- Vitamín A 3734 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 48.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme kukuřičný škrob se špetkou soli a rozšlehaným bílkem.Do této směsi přidáme na tenké plátky nakrájená kuřecí prsíčka.Promícháme a dáme smažit na pánev na rozpálený olej.Po usmažení vyndáme,necháme okapat na ubrousku a udržujeme v teple.
-
2
Na pánev dáme dvě polévkové lžíce oleje.Přidáme celer nakrájený na tenké plátky,jarní cibulku nakrájenou na plátky,chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na plátky,kousky nakrájeného zázvoru.Asi minutu podusíme a přidáme osmažené kuřecí maso,sůl,cukr a rýžové víno.Tuto směs opět asi minutu podusíme.
-
3
Nakonec přidáme několik kapek sezamového oleje.
-
4
Jako příloha se hodí rýže nebo pečivo.