Mexické dušené kuřecí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 855.4 mg
- Vláknina 7822.5 mg
- Vitamín A 7822.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Na oleji opečeme bílou cibuli - opékáme ji tak 5 minut. Na poslední minutu přidáme i česnek. Přidáme i cukr, tabasco a konzervovaná rajčata (nakrájená). Do pánve vložíme taktéž kuřecí prsa, trošku podlijeme a dusíme 20 minut.
-
3
Poté dáme kuřecí prsa stranou a natrháme je dvěma vidličkami. Poté vrátíme zase do omáčky.
-
4
Posypeme to červenou cibulí a podáváme s tortilami - můžeme do nich směs zabalit, nebo tortillu ke směsi jen tak přikusovat.