Mexické dušené kuřecí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Tortilla
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Cibule bílá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej řepkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 855.4 mg
  • Vláknina 7822.5 mg
  • Vitamín A 7822.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na oleji opečeme bílou cibuli - opékáme ji tak 5 minut. Na poslední minutu přidáme i česnek. Přidáme i cukr, tabasco a konzervovaná rajčata (nakrájená). Do pánve vložíme taktéž kuřecí prsa, trošku podlijeme a dusíme 20 minut.

  • 3

    Poté dáme kuřecí prsa stranou a natrháme je dvěma vidličkami. Poté vrátíme zase do omáčky.

  • 4

    Posypeme to červenou cibulí a podáváme s tortilami - můžeme do nich směs zabalit, nebo tortillu ke směsi jen tak přikusovat.

Komentáře k receptu