Špenátové gnocchi s kuřecím steakem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 30 g Sýr Gran Moravia
  • 120 g Gnocchi špenátové
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1205 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 401.8 mg
  • Vláknina 608.6 mg
  • Vitamín A 608.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a dáme ji vařit. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme na tenčí plátky. Ochutíme je čerstvě pomletým pepřem, solí a drceným kmínem.

  • 2

    V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme z každé strany kuřecí prsa. Pak je poprášíme hladkou moukou, snížíme teplotu a pod poklicí je chvíli podusíme.

  • 3

    Do vroucí vody nasypeme špenátové gnocchi. Promícháme je, snížíme teplotu a pomalu je vaříme do doby, až vyplavou napovrch. Poté je sítem vyjmeme, dáme do mísy, promícháme s nastrouhaným českým parmazánem Gran Moravia. Promíchané horké špenátové noky se sýrem dáme na talíře, přidáme k nim kuřecí steaky, polijeme je výpekem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu