Špenátové gnocchi s kuřecím steakem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1205 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 401.8 mg
- Vláknina 608.6 mg
- Vitamín A 608.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a dáme ji vařit. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme na tenčí plátky. Ochutíme je čerstvě pomletým pepřem, solí a drceným kmínem.
-
2
V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme z každé strany kuřecí prsa. Pak je poprášíme hladkou moukou, snížíme teplotu a pod poklicí je chvíli podusíme.
-
3
Do vroucí vody nasypeme špenátové gnocchi. Promícháme je, snížíme teplotu a pomalu je vaříme do doby, až vyplavou napovrch. Poté je sítem vyjmeme, dáme do mísy, promícháme s nastrouhaným českým parmazánem Gran Moravia. Promíchané horké špenátové noky se sýrem dáme na talíře, přidáme k nim kuřecí steaky, polijeme je výpekem a hned servírujeme.