Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 g Slanina vepřová
- 200 g Šalotka
- 250 ml Víno bílé
- 200 ml Šlehačka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 865.1 mg
- Vláknina 560.8 mg
- Vitamín A 560.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa rozkrájíme na porce, spolu s bobkovým listem vložíme do misky a zalijeme bílým vínem. Misku přikryjeme a maso necháme ve víně 2 hodiny marinovat.
-
2
Oloupeme a rozpůlíme malé šalotky, spolu s nadrobno pokrájenou slaninou je v kastrolku na lžíci másla do zlatova osmahneme, následně odložíme. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, obrátíme v mouce a na pánvi, v níž jsme rozehřáli druhou polovinu másla je po obou stranách opečeme do zlatohněda. Poté přidáme osmahnutou směs šalotek se slaninou, přilijeme marinádu, osolíme, opepříme a zvolna 10 minut vaříme.
-
3
Vše následně přendáme do pekáče, který vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 20 minut, přelijeme šlehačkou a ještě 10 minut zapékáme.
-
4
Kuřecí prsa podáváme přelitá šťávou a ozdobená sekanou pažitkou.