Mexické ostré kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kuřecí prsa
  • 120 g Gouda
  • 100 g Vlašské ořechy
  • 600 g Rýže
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 839.8 mg
  • Vláknina 2252.5 mg
  • Vitamín A 2252.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři kuřecí prsní řízky bez kůže omyjeme studenou vodou a osušíme a mírně naklepeme. Spaříme rajče, oloupeme ho a rozkrájíme na kousky, oloupeme a pokrájíme větší cibuli a česnek. Rajče, cibuli a česnek pak rozmixujeme se 100 g jader vlašských ořechů.

  • 2

    Kapie a chilli papričky zbavíme stopek a jader, kapie nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a papričky najemno posekáme. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme olej a kuřecí maso na něm opečeme na každé straně 2-4 minuty dozlatova. Opečené maso rozložíme na talíř, kde ho osolíme ½ lžičkou soli a okořeníme ¼ lžičkou cayenského pepře.

  • 3

    Na výpeku v pánvi orestujeme 3 minuty na středním plameni kapie s papričkami, přimícháme umixovanou směs a 5 minut povaříme. Pak přilijeme drůbeží vývar a bílý vinný ocet, 3x zastříkneme tabascem a přidáme ½ lžičky soli a ¼ lžičky cayenského pepře. Vše dohromady promícháme, navrch rozložíme opečená kuřecí prsa, pánev přikryjeme poklicí a 15-20 minut dusíme. Potom maso posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, znovu přikryjeme, stáhneme z ohně a necháme 5 minut odležet, aby se sýr roztavil.

  • 4

    Na talíře upravíme dušenou rýži, přidáme porce masa a vše přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu