Thajské křupavé kuře
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Ucho Jidášovo
- 100 g Ořechy Kešu
- 600 g Rýže dušená
- 75 ml Sojová omáčka
- 75 ml Víno rýžové čínské
- 250 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 0.51 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 17 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 712.8 mg
- Vláknina 14479.1 mg
- Vitamín A 14479.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 118.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sůl a pepř smícháme v porcelánové misce se 2 lžícemi oleje. Omytá kuřecí prsa bez kostí i kůže, osušená a nakrájená na kostky o hraně cca 1 cm vložíme do připravené marinády, necháme 30 minut marinovat.
-
2
Mezitím sloupneme a na tenká kolečka pokrájíme 4 jarní cibulky, nastrouháme čerstvý zázvor a na větší kousky rozkrájíme Jidášovo ucho.
-
3
Na pánvi wok rozehřejeme na vyšší teplotu 2 lžíce oleje, vhodíme kešu oříšky a za stálého míchání je 30 vteřin pražíme do hněda. Opražené oříšky přendáme na misku. Maso vyjmeme z marinády, postupně přidáváme do pánve a každou dávku za stálého míchání opékáme 2 - 3 minuty, opečené maso poté dáváme na talíř.
-
4
Na pánev vlijeme zbývající olej, na něm asi 2 minuty restujeme cibulku se zázvorem do zkřehnutí, přitom stále mícháme. Poté přidáme houby, pánev zakryjeme a do měkka dusíme cca 4 minuty.
-
5
V misce smícháme marinádu s kuřecím vývarem, Maizenou a vlijeme na směs v pánvi. Necháme přejít varem, přimícháme opečené kuřecí maso a kešu oříšky, ihned podáváme.
-
6
Jako přílohu volíme dušenou rýži.