Pečené brambory s kořeněným kuřecím masem
Suroviny
- 800 g Brambory
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 8 g Paprika mletá sladká
- 8 g Tymián sušený
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 g Strouhanka
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Paprika mletá sladká
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 8 g Šalvěj sušená
- 8 g Oregano sušené
- 150 g Zakysaná smetana
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 25 g Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2228 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 115.3 mg
- Draslík 1678.4 mg
- Vláknina 20466 mg
- Vitamín A 20466 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Olej nalijeme do misky, přisypeme sůl, pepř, mletou papriku a sušený tymián. Promícháme, následně touto směsí potřeme brambory ze všech stran. Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kousky a potřeme olejem. Do jiné misky vsypeme strouhanku, mouku, mletou papriku, sušenou šalvěj, oregano, podle chuti sůl a pepř. Promícháme, kousky masa v této směsi obalíme.
-
2
Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory i kuřecí maso, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba hodinu.
-
3
Brambory s masem upravíme na servírovací mísu, podáváme se zakysanou smetanou.