Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 80 g Cibulka jarní
- 50 g Hořčice Dijonská
- 30 g Protlak rajčatový
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 70 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 8 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 41 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 650.5 mg
- Vláknina 1525.5 mg
- Vitamín A 1525.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme.