Pikantní kuřecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 5414.8 mg
  • Vitamín A 5414.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky.

  • 3

    V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme ho alespoň hodinu marinovat.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.

  • 5

    Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibuli, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu