Pražský kuřecí rízek
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 243.2 mg
- Draslík 606.4 mg
- Vláknina 825 mg
- Vitamín A 825 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme část oleje, kuřecí řízky na něm opečeme po obou stranách a měkké vyjmeme.
-
4
Do pánve přilijeme pivo, necháme přejít varem a šťávu zjemníme přimícháním másla.
-
5
V druhé pánvi na rozehřátém zbylém oleji krátce osmažíme šunku a hrášek, směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme a mícháme, dokud vajíčka neztuhnou.
-
6
Řízky na servírovacích talířích přelijeme šťávou, přidáme na ně směs šunky s hráškem a podáváme.