Pečené kuřecí trojhránky s mandlemi
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 500 g Listové těsto
- 70 g Mandle plátky
- 60 g Rozinky tmavé
- 70 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 259.1 mg
- Vláknina 2965.1 mg
- Vitamín A 2965.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandlové lupínky osmahneme dozlatova na rozpáleném olivovém oleji. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
-
2
Do pánve vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Jakmile změkne, přidáme sůl, koření a bylinky a osmahneme cca 2-3 minuty. Přidáme na kousky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme. Poté vložíme na kostičky nakrájená rajčata, nasekané rozinky, nadrobno pokrájenou petrželku, mandlové lupínky a přilijeme víno. Zakryté dusíme cca 15 minut. Poté odkryjeme a dodusíme, až se vstřebá všechna šťáva. Necháme vychladnout.
-
3
Z těsta vytvoříme 14 plátků. Každý rozkrojíme na tři díly o délce cca 15 cm. Potřeme rostlinným olejem, do rohu každého vložíme lžičku náplně a přeložíme do trojúhelníku. Přeložíme ještě jednou a rozložíme na plech. Potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-25 minut. Podáváme horké.