Zelenina s dušeným kuřetem
Suroviny
- 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 12 ks Brambory
- 1 ks Kukuřice cukrová
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vývar drůbeží
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.09 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 184 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 2401.3 mg
- Vláknina 31204.8 mg
- Vitamín A 31204.8 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka, zbavená tučných částí, vložíme do teflonové pánve se silným dnem, na rozpálený olej (1 lžíce). Zprudka opečeme z obou stran a po vyjmutí odložíme.
-
2
Do rozpálené pánve vlijeme opět 1 lžící oleje a přidáváme bílá kolečka pórku, drůbeží vývar, rajčatový protlak, 12 rozpůlených nových brambor, tyčinky mrkve, 1 kukuřičný klas rozkrojený na 4 části, opláchnuté fazolové lusky, snítky čerstvého tymiánu, osolíme a opepříme. Vše zamícháme a přivedeme k varu, přidáme kuřecí maso a 15 minut vaříme na mírném ohni při zakryté pánvi. Pokud jsou zelenina i kuřecí měkké, ihned podáváme.