Chop-suey kuřecí
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 350 g Fazolové klíčky
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 3 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4.25 dl Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 741.2 mg
- Vláknina 6530 mg
- Vitamín A 6530 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr se sójovou omáčkou a mícháme, dokud se nerozpustí. Z kuřete odřízneme nadbytečný tuk, maso pokrájíme na nudličky. Vložíme je do mísy a přelijeme sójovou směsí. Promícháme a necháme 20 minut v lednici marinovat.
-
2
Rozehřejeme ve woku olej a smažíme nudličky do zlatohněda cca 3 minuty. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, 2 minuty smažíme. Přidáme fazolové klíčky, 5 minut smažíme, přidáme sezamový olej.
-
3
Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hustou pastu, přilijeme do pánve vývar, přidáme pastu ze solamylu, přivedeme k varu. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Podáváme teplou.