Kuře na slanině a houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cibule
  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 240 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 20 g Mouka kukuřičná
  • 20 g Estragon
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 178.4 mg
  • Draslík 1752.3 mg
  • Vláknina 10469 mg
  • Vitamín A 10469 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme celé malé cibulky, pokrájenou slaninu a smažíme za občasného míchání 3 minuty, potom slaninu i cibulky vyjmeme a odložíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vložíme na slabé plátky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ze všech stran asi 5 minut. Vrátíme zpět cibulky a slaninu, přidáme nasekaný česnek, pokrájené houby, estragon a zalijeme vínem. Do sítka na koření vložíme bobkový list, tymián a petrželovou nať, sítko přidáme do omáčky a necháme vše hodinu považit na mírném ohni. Pánev odstavíme, maso, houby, cibule a slaninu dáme na nahřátou mísu a uchováme teplé. Odstraníme sítko s kořením, zaprášíme vývar v pánvi kukuřičnou moukou, osolíme, opepříme a necháme pár minut mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Hotovou omáčkou přelijeme kuře a směs, ihned podáváme.

Komentáře k receptu