Křepelky nadívané

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Křepelka
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 30 g Slanina vepřová
  • 40 g Strouhanka
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 70 g Anglická slanina
  • 400 g Bramborová kaše
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2408 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 222.3 mg
  • Draslík 842.3 mg
  • Vláknina 4217.5 mg
  • Vitamín A 4217.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky rozřízneme napůl, částečně je vykostíme, necháme jen konce nohou. Kuřecí maso umeleme na strojku spolu se slaninou, přimícháme strouhanku, vejce, promícháme a tuto směs rozprostřeme na křepelčí maso, zavineme do rolády, ovážeme nití, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na slabé plátky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přiložíme křepelčí rolády, obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso během pečení potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Upečené rolády naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu