Červený zelný salát s kuřetem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 40 g Kari pasta
  • 300 g Zelí čínské
  • 100 g Kapusta kadeřavá
  • 60 ml Olej sezamový
  • 20 ml Ocet rýžový
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Omáčka chilly
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 615 mg
  • Vláknina 3605 mg
  • Vitamín A 3605 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran, zakryjeme fólií a necháme 10 hodin uležet v lednici.

  • 2

    Připravíme si dvě pánve a rozehřejeme na nich sezamový olej. Na první pánvi restujeme kuřecí maso 8-10 minut, maso by mělo být měkké, ale opečené dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakonec pekingské zelí a kapustu nakrájené na slabé proužky. Zvýšíme teplotu a opékáme za stálého protřásání pánve až je zelenina zavadlá, nesmí však změnit barvu. Odstavíme, přilijeme ocet, chilli a sojovou omáčku, osolíme, promícháme.

  • 3

    Orestovanou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme plátky nakrájené z kuřecího masa a zakapeme šťávou, která se vypekla ze zeleniny, ihned podáváme.

Komentáře k receptu