Červený zelný salát s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 615 mg
- Vláknina 3605 mg
- Vitamín A 3605 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran, zakryjeme fólií a necháme 10 hodin uležet v lednici.
-
2
Připravíme si dvě pánve a rozehřejeme na nich sezamový olej. Na první pánvi restujeme kuřecí maso 8-10 minut, maso by mělo být měkké, ale opečené dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakonec pekingské zelí a kapustu nakrájené na slabé proužky. Zvýšíme teplotu a opékáme za stálého protřásání pánve až je zelenina zavadlá, nesmí však změnit barvu. Odstavíme, přilijeme ocet, chilli a sojovou omáčku, osolíme, promícháme.
-
3
Orestovanou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme plátky nakrájené z kuřecího masa a zakapeme šťávou, která se vypekla ze zeleniny, ihned podáváme.