Holoubata nadívaná kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Holoubata
  • 15 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Cibule
  • 400 g Bramborová kaše
  • 3 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2202 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 345.1 mg
  • Draslík 1107.6 mg
  • Vláknina 3779 mg
  • Vitamín A 3779 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Kuřecí maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navlhčenou v mléce, sůl, pepř, posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, dobře promícháme a touto směsí holoubata naplníme. Vložíme holoubata do pekáčku se dvěma lžícemi másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi hodinu, v průběhu pečení kontrolujeme podlití, aby se máslo nespálilo.

  • 2

    Hotová holoubata rozřízneme podélně i s nádivkou, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou výpeku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Komentáře k receptu