Holoubata nadívaná kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2202 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 345.1 mg
- Draslík 1107.6 mg
- Vláknina 3779 mg
- Vitamín A 3779 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Kuřecí maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navlhčenou v mléce, sůl, pepř, posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, dobře promícháme a touto směsí holoubata naplníme. Vložíme holoubata do pekáčku se dvěma lžícemi másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi hodinu, v průběhu pečení kontrolujeme podlití, aby se máslo nespálilo.
-
2
Hotová holoubata rozřízneme podélně i s nádivkou, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou výpeku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.