Kuřecí řezanka na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2064 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 1428.3 mg
- Vláknina 17309.5 mg
- Vitamín A 17309.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
-
2
Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit.
-
3
Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami.