Dušené kuře na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1480 kcal
- Sacharidy 187 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1063 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 183 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 5191.5 mg
- Vláknina 33521.2 mg
- Vitamín A 33521.2 mg
- Vitamín B6 4.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 10.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.
-
2
Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.
-
3
Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.
-
4
Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.
-
5
Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.