Mátový dresink ke kuřecímu salátu
Suroviny
- 150 g Cibule
- 250 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Máta
- 50 g Salát kadeřavý
- 40 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Hrušky
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Džus hruškový
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Hořčice dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 32 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 886.7 mg
- Vláknina 18450.9 mg
- Vitamín A 18450.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
2
Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník a dužinu nakrájíme na plátky. Rozpůlíme avokáda, oloupeme je a vyjmeme pecky. Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na menší kousky. Salát, avokáda, cibuli a hrušku upravíme na talíře. Přidáme maso nakrájené na tenké plátky.
-
3
Oba druhy hořčice smícháme s octem, olejem, džusem na jemný krém. Okořeníme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku, kterým dle chuti pokapeme salát.