Mátový dresink ke kuřecímu salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Máta
  • 50 g Salát kadeřavý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Hrušky
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Džus hruškový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 886.7 mg
  • Vláknina 18450.9 mg
  • Vitamín A 18450.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník a dužinu nakrájíme na plátky. Rozpůlíme avokáda, oloupeme je a vyjmeme pecky. Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na menší kousky. Salát, avokáda, cibuli a hrušku upravíme na talíře. Přidáme maso nakrájené na tenké plátky.

  • 3

    Oba druhy hořčice smícháme s octem, olejem, džusem na jemný krém. Okořeníme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku, kterým dle chuti pokapeme salát.

Komentáře k receptu