Orleánská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 27 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 318.5 mg
- Draslík 339.6 mg
- Vláknina 4866.7 mg
- Vitamín A 4866.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. V topinkovači upečeme topinky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky a lanýže pokrájené na proužky. Orestujeme dvě minuty.
-
3
Do husté smetany vmícháme několik lžic drůbežího vývaru.
-
4
Na servírovací talíř položíme topinky, na každou dáme několik kousků kuřecího masa a přelijeme ochucenou smetanou. Na to položíme vejce, na každé dáme proužek lanýže a zalijeme lžící smetany.
-
5
Podáváme jako předkrm.