Korejská kuřecí křidélka s opraženým sezamem
Suroviny
- 60 g Shiitake
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Ředkvička
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí křídla
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sojová omáčka
- 4 polévková lžíce Sezamová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 520.5 mg
- Vláknina 3486.3 mg
- Vitamín A 3486.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby dáme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme 30 minut máčet. Scedíme, vodu si ponecháme.
-
2
Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme je na tenké proužky. Oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek.
-
3
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme omytá, osušená a osolená kuřecí křidélka, která opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, opepříme a spolu lehce osmahneme.
-
4
Troubu zapneme na 200°C.
-
5
Okapané houby rozložíme do pekáčku nožičkami nahoru, na ně položíme křidélka, navrch rozdělíme ostatní obsah pánve. Přilijeme sojovou omáčku a vodu slitou z hub. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
-
6
Salát omyjeme, osušíme a listy rozdělíme na 4 talíře. Ředkvičky omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Sezamová semínka dáme do suché pánve a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Pečená křidélka a houby upravíme na salátové listy, ozdobíme je ředkvičkami, posypeme opečenými sezamovými semínky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme.