Chalupářský kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Klobása Dunajská
  • 125 g Játra kuřecí
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 85 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 209 mg
  • Vláknina 3767.5 mg
  • Vitamín A 3767.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky jater obalíme kousky slaniny a napichujeme na jehlu střídavě s klobásou. Mírně rozehřejeme máslo, přimícháme drcený česnek, nasekaný rozmarýn a hořčici.

  • 2

    Polovinou másla potřeme kebaby a opékáme na grilu 4-5 minut z každé strany, až jsou dobře propečené. Osolíme je, opepříme, ozdobíme, podáváme se zbylým máslem a řezy citronu.

Komentáře k receptu