Kuře se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 73 g
- Sodík 97213 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 330.8 mg
- Draslík 1776.9 mg
- Vláknina 10291 mg
- Vitamín A 10291 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opečeme na másle. Poté je mírně podlijeme, podusíme zhruba 10 minut, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory a cibuli. Brambory osolíme a vše dusíme dalších 10 minut.
-
2
Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a nakrájíme a spolu s paprikami přidáme ke kuřeti. Vše řádně promícháme se šťávou z kuřete, posypeme nasekanou petrželovou natí a dáme zapéct do rozehřáté trouby.
-
3
Jako přílohu podáváme hlávkový salát.