Kuře zadělávané I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 73 g
- Sodík 97197 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 423.4 mg
- Draslík 870.2 mg
- Vláknina 1349.5 mg
- Vitamín A 1349.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky a osolíme.
-
2
Nakrájenou zeleninu s cibulí zpěníme na třetině másla, přidáme naporcované kuře, zalijeme je do roviny vodou a necháme dusit do měkka. Jakmile je kuře měkké, přendáme ho do kastrolu. Z mouky a zbylého másla uděláme světlou jíšku, vmícháme ji do šťávy z kuřete, necháme cca 10 minut povařit. Následně šťávu přecedíme na kuře, okořeníme muškátem a jemně nasekanou petrželovou natí a zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pokrm prohřejeme, ovšem již nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.
-
3
Dle chuti můžeme omáčku dochutit citrónovou kůrou a šťávou.
-
4
Jako přílohy podáváme vařenou rýži, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle.