Pikardské jarní kuře na estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 75 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 1965.7 mg
- Vláknina 7847.5 mg
- Vitamín A 7847.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě menší (asi 700 g) omytá a osušená jarní kuřátka zevnitř osolíme, opepříme. Z velkého svazku čerstvého estragonu odložíme několik snítek stranou, zbytek nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se změklým máslem.
-
2
Polovinou česnekového másla vymažeme kuřata zevnitř, poté je položíme na pekáč a pomažeme zbytkem česnekového másla. Osolíme, opepříme, posypeme sekaným estragonem a podlijeme suchým bílým vínem.
-
3
Pečeme 1 - 1¼ hodiny v troubě předehřáté na 180°C do zlatova a do křupava. Upečená kuřata přendáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby zůstala teplá. Do výpeku nalijeme šlehačku a za stálého míchání zvolna povaříme 4 - 5 minut, až omáčka zhoustne.
-
4
Půlky kuřátek podáváme ozdobené estragonem, podlité smetanovou omáčkou.