Gruzínské kuřecí borani

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 10 ks Lilek
  • 7 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 1560.8 mg
  • Vláknina 32927.1 mg
  • Vitamín A 32927.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme kuře na grilu. Kuře rozdělíme na čtvrtky, páteřní kost odsekneme a maso lehce naklepeme. Takto připravené maso osolíme, potřeme olejem a na rozpáleném roštu pečeme na každé straně asi 10 minut, při pečení ho ještě potíráme olejem se solí. Opečené kuře uložíme do tepla.

  • 2

    Dále oloupeme lilky, nakrájíme je na tenká kolečka, osolíme a necháme 5 minut ležet a pak z nich vymačkáme šťávu. Na 100 ml oleje opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky s cibulí smícháme s nasekaným koprem, čerstvou bazalkou a pažitkou, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem.

  • 3

    Na talíře navršíme lilkovou směs, na ní čtvrtky opečeného kuřete a vše pokapeme zakysanou smetanou ochucenou šafránem a skořicí.

Komentáře k receptu