Rýžové nudle z kuřecích prsou na asijský způsob pro celiaky
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 400 g Cuketa
- 120 g Nudle rýžové
- 20 g Maizena - kukuřičný škrob
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- 1.5 polévková lžíce Tamari bezlepkové
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1256 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1234.5 mg
- Vláknina 12304.1 mg
- Vitamín A 12304.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Maso dáme do misky, ochutíme solí, pepřem, poprášíme škrobovou moučkou a pokapeme bezlepkovou sójovou omáčkou. Promícháme a necháme v chladničce minimálně jednu hodinu odležet. Oloupeme a omyjeme zázvor a malou cuketu. Cuketu podélně rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na tenké nudličky. Odložíme je do misky, přimícháme sůl a necháme odležet. Asi po 15 minutách slijeme z cukety vodu a osušíme ji. Zázvor nastrouháme do další misky, přidáme k němu extra olivový olej, ocet a promícháme.
-
2
Kuřecí maso orestujeme na rozpáleném oleji asi 3 minuty. Přidáme cuketu, posypeme ji bílým pepřem, promícháme a restujeme společně ještě 1 minutu. Poté pánev zakryjeme poklicí a maso s cuketou dusíme doměkka přibližně 5 minut. Cuketa se nesmí rozvařit, měla by zůstat křupavá. Jarní omytou cibulku nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova.
-
3
Rýžové nudle rozlámeme, dáme je do hrnce a zalijeme je 1.5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí a nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté nudle promícháme s kuřecí směsí a zázvorem. Nudle s masem dáme do misek, ozdobíme cibulkou a servírujeme.