Dušené kuře na kdoulích
Suroviny
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1.5 kg Kuře
- 1 kg Kdoule
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.41 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 30 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 140.6 mg
- Draslík 902.2 mg
- Vláknina 301 mg
- Vitamín A 301 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Kdoule omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jádřince. Potom překrájíme kdoule na čtvrtky. Šalotky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Připravíme si pekáč a v něm rozpálíme 3 lžíce rostlinného oleje. Na rostlinném oleji v pekáči opečeme všech 8 porcí kuřete. Hotové je vyjmeme a do pekáče přidáme šalotku a kdoule a opečeme je. Jakmile kdoule zezlátnou, vrátíme zpět k nim do pekáče kuřecí porce, přidáme k nim zázvor, koriandr a šafrán, zalijeme drůbežím vývarem a 40 minut dusíme. Hotové podáváme.