Kuřecí čtvrtky po srbsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 70 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 183.8 mg
- Draslík 817.7 mg
- Vláknina 5849.3 mg
- Vitamín A 5849.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.9 mg
- Vitamín E 11.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí čtvrtky vykostíme, naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, prolisujeme česnek. Dále na proužky nakrájíme zelené papriky zbavené stopek a semen, rozmačkáme spařená oloupaná rajčata a nasekáme zelenou petrželku.
-
2
Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
-
3
Na výpeku dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s mletým pepřem a česnek a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
-
4
Mezitím v pánvi na másle osmahneme a 5 minut podusíme papriky s rajčaty.
-
5
Porce kuřete s omáčkou rozdělíme na talíře, na maso navršíme směs paprik s rajčaty a servírujeme ozdobené sekanou petrželkou.