Požárské karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Veka tuková
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1237 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 540.4 mg
  • Draslík 845.9 mg
  • Vláknina 1084.2 mg
  • Vitamín A 1084.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku namočíme do vlažného mléka. Omyté kuře vykostíme a spolu s vymačkanou vekou umeleme. Přidáme sůl, žloutky, smetanu a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme menší ploché karbanátky. Pečeme je po obou stranách na másle a po upečení je přendáme na nahřátou mísu.

  • 3

    Hotový pokrm obložíme hráškem podušeným na smetaně a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu