Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
- 120 g Kedlubna
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 g Karotka
- 80 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Badyán
- 2 špetka Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 3.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 790.2 mg
- Vláknina 4092.5 mg
- Vitamín A 4092.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso rozkrájíme na silnější nudličky. Karotku i kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenčí hranolky. Cibuli krájíme nadrobno.
-
2
Na oleji smažíme maso s cibulí, přidáme karotku, kedlubnu, koření, zarestujeme. Poté vmícháme sójovou omáčku, víno, vývar, cukr, sůl a Solamyl, který jsme rozmíchali ve vodě. Směs pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.