Kuřecí plátky s grilovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Kukuřice
  • 150 g Nudle rýžové
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1741.5 mg
  • Vláknina 34733 mg
  • Vitamín A 34733 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme ve vodě na skus, scedíme, necháme okapat a držíme na teple. Maso nakrájíme na plátky. Důkladně maso potřeme ze všech stran omáčkou teryjaki. Poté dáme na pět minut stranou odležet.

  • 2

    Gril rozpálíme na maximální teplotu, lehce potřeme olejem a maso pět minut grilujeme z každé strany. Spolu s masem grilujeme na plátky pokrájený lilek. Na poslední dvě minuty přidáme na gril zelí a kukuřici.

  • 3

    Před podáváním nudle zakápneme sójovou omáčkou a octem. Důkladně promícháme a podáváme spolu s grilovanou zeleninou a masem.

Komentáře k receptu