Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 62 g
- Sodík 981 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 197.8 mg
- Draslík 369.5 mg
- Vláknina 2171 mg
- Vitamín A 2171 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehenní kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vložíme změklé máslo, rozdrobíme sýr, přidáme Armagnac, důkladně promícháme a směs rozprostřeme na řízky. Ty přeložíme napůl, kraje dobře stiskneme a sešpendlíme párátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
-
2
Ve fritéze rozehřejeme olej na 160° C, vložíme kuřecí řízky a fritujeme 10 - 15 minut. (Lze smažit i na pánvi.) Když řízky zezlátnou, vyjmeme je z fritézy a necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku.