Dušená kuřata s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 71 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 479 mg
- Vláknina 3391.2 mg
- Vitamín A 3391.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření a sůl a uvaříme doměkka. Hotová kuřata vyjmeme a naporcujeme, do vývaru vložíme chřest a krátce povaříme. Chřest vyjmeme a nakrájíme na 2 cm kousky, tvrdé části vyhodíme.
-
2
Vývar scedíme a čistý necháme vyvařit asi na 1 litr. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a za stálého míchání vlijeme do vývaru a necháme povařit do zhoustnutí. Vrátíme zpět kuřecí porce a chřest, dosolíme a můžeme podávat.