Drůbeží roládky na jehle
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 400 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 745.2 mg
- Vláknina 4270.9 mg
- Vitamín A 4270.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, potom je rozkrojíme na plátky, aby se z nich daly balit malé rolky. Plátky lehce naklepeme, přidáme sůl a pepř. Na plátky klademe anglickou slaninu a maso stáčíme do roládek. Potom napichujeme na jehlu střídavě malou roládku, nakrájený žampion a silnější kolečko pórku. Takto naplněnou jehlu potřeme marinádou.
-
2
Špízy zpočátku mírně podusíme, potom otáčíme a opékáme ze všech stran.
-
3
Marináda: olej, chili olej, rozdrcený česnek, sójová omáčka, oregano.