Nudlové košíčky
Suroviny
- 8 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 5 g Zázvor mletý
- 10 g Bazalka
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 200 g Okurka salátová
- 500 g Kuřecí maso vařené
- 20 g Máta
- 20 g Koriandr čerstvý
- 30 g Petržel kudrnka
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1.2 dl Zakysaná smetana
- 5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 1.2 dl Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1570 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 235 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 15.6 mg
- Draslík 285 mg
- Vláknina 7105.8 mg
- Vitamín A 7105.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 20.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nudlový košíček budeme potřebovat 2 drátěné košíčky s držadlem, 1 menší a 1 větší, které se do sebe dají zaklesnout.
-
2
Čínské nudle uvaříme podle návodu, propláchneme a necháme odkapat.
-
3
Větší košíček namočíme do rozpáleného oleje a vyložíme nudlemi, potom i menší košíček ponoříme do oleje a vložíme do většího, čímž přitiskneme nudle ke stěně. V hrnci ve velkém množství oleje, aby byly ponořené, ofritujeme košíčky s nudlemi dozlatova, osušíme na papírové utěrce a hotové košíčky vyjmeme. Celý postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny nudle.
-
4
V míse smícháme smetanu, majonézu, zázvor a kůru z citronu, postupně vmícháváme citronovou šťávu. Nakonec přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, nastrouhanou mrkev a okurku, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a hotovou směsí plníme nudlové košíčky. podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.