Lousianské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 400 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 800 g Kuřecí stehna
  • 100 g Tymián čerstvý
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 dl Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1304 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 167.4 mg
  • Draslík 1024.3 mg
  • Vláknina 13380 mg
  • Vitamín A 13380 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.5 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehenní řízky nasolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké vyjmeme a odložíme na později.

  • 2

    Do výpeku na pánvi vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhaný celer, zelenou papriku na proužky a opékáme 3 minuty. Ochutíme prolisovaným česnekem, chilli papričkou a tymiánem, ještě chvíli opékáme. Do směsi přilijeme rozmixovaná rajčata a vývar, vrátíme maso a na mírném ohni vaříme 40 minut, až je maso měkké. Dosolíme, dopepříme a ihned podáváme ozdobené posypané tymiánem.

Komentáře k receptu