Arašídová omáčka s kuřecími špízy
Suroviny
- 100 g Cibule
- 500 g Kuřecí prsa
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Zázvor celý
- 180 g Arašídová pomazánka
- 60 ml Omáčka sójová
- 40 ml Olej sezamový
- 10 ml Omáčka Hoisin
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 857.4 mg
- Vláknina 2985 mg
- Vitamín A 2985 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2 cm. Cibuli a česnek jemně pokrájíme. Polovinu česneku odložíme a zbývající část smícháme s cibulí, zázvorem a sójovou omáčkou. Výrazně okořeníme pepřem a maso necháme 2-4 hodiny proležet.
-
2
Na dřevěné špízy napíchneme vždy pět kousků masa. V grilovací pánvi rozpálíme olej a maso opékáme ze všech stran asi 8 minut dozlatova. Potom pokapeme trochou sezamového oleje. Šalotku nakrájíme najemno. Spolu s česnekem ji opražíme v horkém sójovém oleji. Přidáme 250 ml vody, arašídovou pomazánku, sójovou omáčku, cukr, špetku soli a rozmícháme na hladkou omáčku. Necháme jednou vzkypět. Maso posypeme podle chuti chilli a podáváme s omáčkou a plátky limetky.