Kuřecí řízky v kapustě
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 500 g Kapusta hlávková
- 125 ml Vývar slepičí
- 2 kávová lžička Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Med včelí
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 128.8 mg
- Draslík 1876.4 mg
- Vláknina 11620.8 mg
- Vitamín A 11620.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 176.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, omytá rajčata krájíme na kostky a očištěné žampiony rozpůlíme. Vše osmahneme na oleji, třetinu vyjmeme a na jemno nasekáme. Vmícháme smetanu, nakrájenou pažitku, sůl a pepř.
-
2
Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký list položíme omytý kuřecí řízek, osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní, listy svineme a spíchneme párátky. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu se zbylými, pokrájenými kapustovými listy. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
-
3
Zeleninu ochutíme medem, osolíme, opepříme a upravíme na talíře spolu se závitky.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.