Kuřecí řízky v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 125 ml Vývar slepičí
  • 2 kávová lžička Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 1876.4 mg
  • Vláknina 11620.8 mg
  • Vitamín A 11620.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 176.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, omytá rajčata krájíme na kostky a očištěné žampiony rozpůlíme. Vše osmahneme na oleji, třetinu vyjmeme a na jemno nasekáme. Vmícháme smetanu, nakrájenou pažitku, sůl a pepř.

  • 2

    Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký list položíme omytý kuřecí řízek, osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní, listy svineme a spíchneme párátky. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu se zbylými, pokrájenými kapustovými listy. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

  • 3

    Zeleninu ochutíme medem, osolíme, opepříme a upravíme na talíře spolu se závitky.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu