Kuře Mexiko
Suroviny
- 400 g Kečup
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 3 ks Cibule
- 5 ks Česnek
- 1 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 38 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 622.1 mg
- Vláknina 2945 mg
- Vitamín A 2945 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozčtvrtíme a lehce osolíme.
-
2
Půlku marinády z cibule, česneku, kečupu, octa, mleté pálivé papriky, pepře, rajského protlaku a soli rozetřeme na pekáč.
-
3
Poté vložíme čtvrtky kuřete a zalijeme zbytky marinády.
-
4
Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupních.
-
5
Během pečení podléváme.