Zeleninové krůtí nudličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 84 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 112.9 mg
- Draslík 572.5 mg
- Vláknina 3909.5 mg
- Vitamín A 3909.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Připravíme kastrol, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme jej. Krůtí nudličky na něm zprudka opečeme a vyjmeme.
-
2
Omyjeme a oškrábeme mrkev a celer a nastrouháme na nudličky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a uvadlou nať. Pórek podélně rozřízneme a pokrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu máslo a zahřejeme. Vsypeme na něj zeleninu a chvíli dusíme, potom ji zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dál, dokud zelenina není měkká.
-
3
Potom vmícháme k podušené zelenině zakysanou smetanu a povaříme. Nakonec vrátíme do kastrolu opečené kuřecí nudličky a zahřejeme. Před podáváním pokrm posypeme pažitkou.