Plněné mangoldové listy s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 34 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 993.8 mg
- Vláknina 5217.5 mg
- Vitamín A 5217.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
-
2
Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití.
-
3
Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut.
-
4
Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu.
-
5
Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou.