Pečená kachní prsa s čočkou
Suroviny
- 30 g Mrkev kořen
- 10 g Kmín celý
- 30 g Celer řapíkatý
- 30 g Petržel kořen
- 300 g Kachní prsa
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 100 g Máslo jihočeské
- 200 g Čočka žlutá
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 50 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 995.4 mg
- Vláknina 12187.7 mg
- Vitamín A 12187.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut.
-
2
Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka.
-
3
Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče.
-
4
Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou.