Bylinková polenta s krůtími závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 40 g Strouhanka
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Paprika červená
  • 500 g Polenta
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Krůtí maso
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 928 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 2257 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 624.8 mg
  • Vláknina 19690 mg
  • Vitamín A 19690 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a dáme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, sundáme hrnec z plotny a špenát necháme okapat. Papriky očistíme od jadřinců, nakrájíme na nudličky. Maso lehce naklepeme, osolíme, na každý plátek dáme listy špenátu a kousek papriky. Pevně srolujeme, dle potřeby zajistíme párátkem a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Masové závitky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polentu uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu výrobce. Poté do ní vmícháme máslo a strouhaný sýr. Takto připravenou polentu ihned servírujeme s krůtími závitky.

Komentáře k receptu