Bylinková polenta s krůtími závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 928 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 45 g
- Sodík 2257 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 108.9 mg
- Draslík 624.8 mg
- Vláknina 19690 mg
- Vitamín A 19690 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát omyjeme a dáme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, sundáme hrnec z plotny a špenát necháme okapat. Papriky očistíme od jadřinců, nakrájíme na nudličky. Maso lehce naklepeme, osolíme, na každý plátek dáme listy špenátu a kousek papriky. Pevně srolujeme, dle potřeby zajistíme párátkem a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Sýr nastrouháme.
-
2
Masové závitky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polentu uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu výrobce. Poté do ní vmícháme máslo a strouhaný sýr. Takto připravenou polentu ihned servírujeme s krůtími závitky.