Krůtí steak s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 360.8 mg
- Vláknina 1098.8 mg
- Vitamín A 1098.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nakrájíme na řízky. Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme krůtí řízky, asi 5 minut je opékáme dozlatova, z každé strany.
-
2
Zatím z margarínu a mouky za stálého míchání na prudkém plameni usmažíme světlou jíšku. Potom pomalu přiléváme mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladká hmota - bešamel.
-
3
Chvíli povaříme. Neustále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hořčici a černý pepř.
-
4
Hořčičnou omáčkou polijeme krůtí řízky a podáváme je posypané čerstvými bylinkami.