Milánské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 450 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 15 g Bazalka
  • 80 g Šunka parmská
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 80 g Sýr Provolone
  • 250 g Špenát listový mražený
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 cl Likér mandlový - Amaretto
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 491.7 mg
  • Vláknina 2324.5 mg
  • Vitamín A 2324.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme.

  • 2

    Rozehřejeme olej a lehce v něm podusíme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, ochutíme solí, pepřem a muškátem.

  • 3

    Prsa nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a na každý položíme plátek šunky a plátek sýra. Rozdělíme na ně špenát. Opereme a osušíme bazalku, nakrájíme na proužky a dáme špenát. Řízky srolujeme a zajistíme párátky.

  • 4

    Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi a rolky v něm opékáme 8 minut ze všech stran. Potom podlijeme vývarem a amarettem a necháme dalších 10 minut táhnout. Podáváme s rajským protlakem a zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu