Milánské závitky
Suroviny
- 120 g Cibule
- 450 g Krůtí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 15 g Bazalka
- 80 g Šunka parmská
- 150 g Zakysaná smetana
- 80 g Sýr Provolone
- 250 g Špenát listový mražený
- 60 g Protlak rajčatový
- 600 ml Vývar drůbeží
- 4 stroužek Česnek
- 4 cl Likér mandlový - Amaretto
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 130.2 mg
- Draslík 491.7 mg
- Vláknina 2324.5 mg
- Vitamín A 2324.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nakrájíme.
-
2
Rozehřejeme olej a lehce v něm podusíme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, ochutíme solí, pepřem a muškátem.
-
3
Prsa nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a na každý položíme plátek šunky a plátek sýra. Rozdělíme na ně špenát. Opereme a osušíme bazalku, nakrájíme na proužky a dáme špenát. Řízky srolujeme a zajistíme párátky.
-
4
Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi a rolky v něm opékáme 8 minut ze všech stran. Potom podlijeme vývarem a amarettem a necháme dalších 10 minut táhnout. Podáváme s rajským protlakem a zakysanou smetanou.