Ostré krůtí hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Krůtí prsa
  • 20 g Olej rostlinný
  • 50 g Cibule
  • 20 g Kapie sterilovaná
  • 20 g Kečup
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 328.5 mg
  • Vláknina 1349.5 mg
  • Vitamín A 1349.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se špetkou soli, jednu feferonku zbavíme semen a nakrájíme na drobné proužky, stejně jako naloženou kapii.

  • 2

    Krůtí prsa nakrájíme na kratší hranolky. V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme maso, poté vsypeme cibuli, česnek, kapii, feferonky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme, vlijeme kečup a asi minutu dusíme.

  • 3

    Jako přílohu podáváme restované bramborové hranolky nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu