Bažantí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Houby sušené
  • 250 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 100 g Štěrbák zahradní
  • 800 g Bažantí hruď
  • 50 g Fíky sušené
  • 100 g Meruňky sušené
  • 50 g Datle sušené
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 56.4 mg
  • Draslík 858.7 mg
  • Vláknina 11797.5 mg
  • Vitamín A 11797.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.

  • 2

    Připravíme nádivku:

  • 3

    Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.

  • 4

    Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.

  • 5

    Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.

Komentáře k receptu