Pestrý těstovinový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 907 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 213 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 403.4 mg
- Vláknina 8084.5 mg
- Vitamín A 8084.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme, necháme dobře okapat. Promícháme s 1 lžící oleje. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Papriku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme, nadrobno nakrájíme.
-
2
Krůtí prsa nadrobno nakrájíme. Jarní cibule očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme jarní cibulku a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme.
-
3
Zeleninu smícháme s těstovinami. Na zálivku rozmícháme ocet, vývar a smetanu. Osolíme a opepříme.
-
4
Těstovinový salát zalijeme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Před podáváním salát podle chuti případně znovu osolíme a opepříme.